Conferinţa Fizica şi Tehnologiile Educaționale Moderne (FTEM) 2021

By | 22 aprilie 2021

Conferinţa „Fizica şi Tehnologiile Educaționale Moderne“ a ajuns la a 50-a ediţie jubiliară și va fi organizată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Societatea Română de Fizică – Filiala Iași în format hybrid (on site și online) în perioada 15 – 17 Mai 2021. Organizarea evenimentului a ridicat organizatorilor provocări majore datorită pandemiei cu virusul COVID – 19. Activitățile didactice și de comunicare a științei au trecut în multe situații în mediul on line ceea ce constituit un prilej pentru multe cadre didactice, studenți și elevi de a reflecta la didactica specialității și rolul noilor tehnologii în educație, comunicarea și cercetarea științifică. Creativitatea și inventivitatea în procesul didactic poate constitui subiectul unor schimburi de experiență fructuoase între participanți și acesta este motivul pentru care reiterăm invitația de a contribui la succesul conferinței.

Teme interdisciplinare legate de didactica specialitatilor si/sau organizarea lor în mediu electronic sunt bine venite.

Informații utile despre Conferință veți găsi la adresa: http://ftem.faculty.ro/.

Date limită: 01 mai 2021 – termenul de expediere a rezumatelor; 09 mai 2021 – confirmarea acceptării lucrărilor și a modului de prezentare (oral/poster); 09 mai 2021 – trimiterea lucrării în extenso.

Participanții online, membrii SRF, SOPHYS și ESTEEM sunt scutiți de taxa de participare.

Rezumatele și articolele lucrărilor prezentate la conferință (la dorința autorilor) vor fi publicate în Revista Științifică “V. Adamachi” după ce vor fi atent analizate de referenți.

Secțiunile conferinței sunt: Didactică Preuniversitară (DPU); Didactică Universitară (DU);Cercuri studențești (CS); Cercuri ale elevilor (CE)