Facultatea noastră implicată în obținerea performanței la nivel internațional !

Echipa de elevi care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Fizică din acest an a obținut 3 medalii de aur și 2 de argint.

Medaliile de aur au fost obținute de Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) și George Cristian Ardeleanu (Liceul Internațional de Informatică din București), iar cele de argint de către Antonia-Alma Ghiță (Liceul Internațional de Informatică din București) și Ștefan Ștefănescu (Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești). La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 țări, țara organizatoare fiind Lituania.

Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică 2021, precum și de selecția lotului național al României în vederea participării la Olimpiada Internațională de Fizică, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Ediția 2021 a Olimpiadei Naționale de Fizică s-a desfășurat sub auspiciile Societății Române de Fizică, cu sprijinul Facultăților de Fizică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea București, precum și a Departamentului de Fizică de la Universitatea din Craiova. Partenerul oficial al Olimpiadei Naționale de Fizică 2021 a fost Fundația eMag.