Anunțuri

Tabara Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică

  • Inspectoratul Scolar Judetean Suceava
  • Universitatea „Ștefan cel Mare“ Suceava
  • Facultatea de Fizică Iași
  • Societatea Științifică „Cygnus“ – centru UNESCO
  • Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului

au organizat în perioada 4-8 februarie 2019

  • Tabara Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica“
  • Concursul Național de Fizică „Marin Dacian Bica“
  • Concursul Național de Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica“

în localitatea Voroneț din județul Suceava.

Invitație și Programul taberei

 

Zilele Porților Deschise – 13-17 aprilie 2019

zpd

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 13 – 17 aprilie 2019, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. Evenimentul face parte din proiectul „Iași, Orașul Studenției Tale – Porți Deschise la Universitățile Ieșene” organizat de cele cinci universități publice din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Link la pagina Zilele Porților Deschise la UAIC

Vă puteți înscrie pentru o vizită scurtă de 45 de minute la Facultatea de Fizică, accesând pagina http://www.uaic.ro/zpd/. Dacă doriți să faceți împreună cu elevii dumneavoastră o vizită mai lungă (1-2 ore) sau să vizitați anumite laboratoare, trimiteți un mesaj pe adresa fizica@uaic.ro.

 

Istoria descoperirilor stiintifice

Cursul facultativ Istoria fizicii (Istoria descoperirilor stiintifice), sustinut de domnul profesor Alexandru Stancu va avea loc in semestrul al doilea, in fiecare joi de la ora 18, in Holul Hurmuzescu-Procopiu.

Sunt invitati sa participe studenti la fizica (incepand cu anul al III-lea), dar si absolventi si studenti de la oricare alte facultati si orice alte persoane interesate.

descoperiri

 

Zilele Porților Deschise la Fizica – 29-30 martie 2018

porti-deschise
porti-deschise

Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” a organizat, pe 29 si 30 martie, Zilele Porților Deschise la Fizica. Actiunea a fost precedata de activitati experimentale desfasurate in cateva licee si scoli din municipiul Iasi (Colegiul National Emil Racovita, Liceul Miron Costin, Scoala Alexandru cel Bun).

În cele doua zile ale manifestării, au trecut pragul facultății pe lânga vizitatorii individuali și 20 de grupuri organizate cu un total de peste 500 de vizitatori, în majoritatea lor elevi de liceu și gimnaziu, însoțiți de cadre didactice sau de părinți. Pe lângă vizitatorii din Iași, ne-am bucurat de prezența unor elevi din judetele Botosani si Suceava. Cei care au fost prezenți la eveniment au avut ocazia să ia parte la experimente de electricitate, magnetism, fizica plasmei, mecanică, optică, spectroscopie, electronică, termodinamică și au discutat cu membri ai facultatii noastre (profesori, cercetatori, doctoranzi sau studenti).