Prelegeri

Prezentarea Universitatii din Angers

erasmus

Sunteți invitati la prelegerea
Introduction to graphene plasmonics
susținută de Profesor Mikhail Vasilevskiy, University of Minho, Portugal, cu ocazia vizitei Erasmus+ pe care o efectueaza in facultatea noastra.

 1. Graphene: crystal structure, chemical bonds, electron energy spectrum and electronic properties; brief overview of other properties and applications.

2. Surface plasmon-polaritons in graphene-based structures: dispersion relation, excitation methods; working principles of some sensing and optoelectronic devices.).

Actiunea se adreseaza in primul rand studentilor doctoranzi si de master si va avea loc in Laboratorul de Fizica Starii Solide, Miercuri, 28 iunie 2023, de la ora 16.

 

erasmus

Sunteți invitati la prelegerea intitulata
Nanomaterials, Optical properties and Photovoltaic application opportunities,
susținută de domnul Profesor Izzedine Zorkani, de la Universitatea Sidi Mohamed Ben Abdellah (Fes, Maroc), cu ocazia vizitei Erasmus+ pe care o efectueaza in facultatea noastra.
Actiunea se va desfasura Joi, 8 decembrie, de la ora 16, in Laboratorul de Fizica Starii Solide.

 

 

erasmus

Miercuri, 8 decembrie 2021, ora 17.00, studenții Facultății de Fizică (Licență, Master, Doctorat) sunt invitați la întâlnirea cu Dr. Mihaela GÎRTAN, Conferențiar Universitar Habilitat la Universitatea din Angers, Franța.

Domnia sa va susține o prelegere intitulată Manufacturing technologies for semiconductor devices – photovoltaic applications, ce va fi urmată de o discuție cu privire la oportunitățile și perspectivele de dezvoltare profesională ale studenților (stagii de practică, internship-uri, training-uri, școli de vară, workshop-uri, inclusiv prezentarea avantajelor realizării unei teze de doctorat într-un program de cotutelă), cât și la identificarea potențialelor surse de finanțare, atât naționale, cât și internaționale [ERASMUS+, COST, bursele Campus France (Bursa Guvernului Francez, Bursa Eiffel) etc.].

Evenimentul va avea loc online, pe platforma WEBEX, cu link-ul de coectare:

https://uaic.webex.com/meet/lleontie

mihaela-girtan

 

erasmus

În cursul săptămânii viitoare (18-22 noiembrie), începand de Luni, vom fi onorați de vizita Erasmus+ a distinsului profesor Yoshimasa Kawata, Decan al Facultății de Inginerie din cadrul Universității Shizuoka, cu care facultatea noastră are o excelentă tradiție de colaborare.

Domnia sa va susține o serie de prelegeri, destinate studenților de la Licență, Master și Doctorat. O scurtă prezentare o puteți găsi în fișierul atașat, primit de la domnul profesor.

Profilul său de cercetare poate fi văzut la

https://www.researchgate.net/profile/Yoshimasa_Kawata

Sunteți invitați în număr cât mai mare, cadre didactice împreună cu studenții cu care interacționați, la seria de lecții ale domnului profesor (inclusa în fișierul atașat), în fiecare zi, de luni pana vineri, de la orele 16, în Laboratorul de Fizică Stării Solide.

Lecture: Optics and Photonics – Speaker: Professor, Ph.D. Yoshimasa Kawata pdf

 

erasmus

You are kindly invited to attend the lecture titled

“Application of Atmospheric Microplasma – Surface modification and plasma drug delivery”

that will be delivered by professor Kazuo Shimizu from Shizuoka University, Japan, on Friday, 24th of May, at 10 a.m. in Plasma Lab.

Professor Shimizu will present the latest research results obtained by his research group on atmospheric microplasma generated by surface DBD and its applications.

 

erasmus

Sunteti invitati, impreuna cu studentii interesati, la prelegerea intitulata

“Surface dielectric discharge barrier microplasma: fundamental physics
and applications”

sustinuta de profesorul Shimizu Kazuo de la Shizouka University,
Japan, aflat in vizita Erasmus+ in facultatea noastra.

Evenimentul va avea loc Marti, 21 mai 2019, la orele 10, in Laboratorul de Fizica Plasmei.

Prelegerea va avea doua parti a cate 50 min. In prima parte se vor discuta
fenomenele de baza prin care se produce microplasma in descarcari electrice DBD la
presiune atmosferica. In partea doua a prezentarii vor fi discutate aplicatii in
medicina si mediu (purificarea aerului si apei).

 

erasmus

Sunteti invitati, impreuna cu studentii interesati, la prelegerea intitulata

“Alpha-decay as a probe for nuclear structure”

sustinuta de profesorul Walaa Seif de la Cairo University, Faculty of Science, Physics Department, aflat in vizita Erasmus+ in facultatea noastra.

Evenimentul va avea loc Luni, 20 mai 2019, la orele 14:30, in Laboratorul de Fizica Starii Solide (FSS).

 

erasmus

Sunteti invitati, impreuna cu studentii interesati, la prelegerea intitulata

“Solving Electromagnetic Problems using Eigenmode Projection Technique”

sustinuta de profesorul Tamer Abuelfadl de la Cairo University, aflat in vizita Erasmus+ in facultatea noastra.

Evenimentul va avea loc Luni, 22 aprilie 2019, la orele 14:30, in Laboratorul de Fizica Starii Solide (FSS).

 

erasmus

Sunteti invitati, in particular studentii de la ciclurile al doilea si al treilea, la prelegerea Erasmus+ intitulata

Concentrating Photovoltaics: Principles and applications

sustinuta de profesorul Ali Ahaitouf de la

Université sidi Mohammed Ben Abdellah
Faculté des Sciences et Techniques de Fès
Département de Génie Electrique.

Actiunea va avea loc Luni, 8 aprilie 2019, de la orele 13, in laboratorul de Fizica Starii Solide.

 

erasmus

Sunteti invitati la prelegerea Erasmus+ intitulata “Thin film solar cells” sustinuta de domnul Profesor Mostefa Benhaliliba de la Université des Sciences et de la Technologie d’Oran (USTO, Algeria), Faculty of Physics / Dept. Material Technology.

Prezentarea va avea loc marti, 5 martie 2019, incepand de la ora 15, in Laboratorul de Fizica Starii Solide (FSS).

Invitatia se adreseaza si studentilor de la ciclurile de master si doctorat.

 

erasmus

Joi, 28 iunie 2018, în amfiteatrul IV.13, între orele 15 si 16 Prof. Mostefa Benhaliliba și Dr. Sid Sfiat de la University of Sciences and Technology of Oran, Mohamed Boudiaf (USTOMB), Algeria vor susține prezentările “Semiconducting materials. Generalities. Characterization. Applications” și “Approximations methods applied in physics”. Acestea se adresează în special studenților din anul I și al II-lea de la Practică.

 

erasmus

Joi, 28 iunie 2018, în amfiteatrul IV.13, de la ora 13:30, profesorul Izzedine Zorkani de la Sidi Mohammed Ben Abdellah University, Faculty of Sciences Dhar El Mehraz, Fes, Morocco va susține prezentarea cu titlul “Nanomaterials, Opportunity for Photovoltaic Application”.

Prezentarea are loc în cadrul programului Erasmus+ și se adresează în special studenților din I și al II-lea de la Practică, dar oricine dorește să participe este binevenit.

 

erasmus

In data de 19 iunie 2018 ora 11:00 in amfiteatrul IV.13 profesorul Nebojsha Mitrovic, de la Universitatea din Kragujevac, Facultatea de Stiinte tehnice din Cacak, Serbia, pentru 40 de minute, va vorbi studentilor, doctoranzilor si cadrelor didactice interesate de Materiale Magnetice Amorfe si Aplicatiile lor (in limba Engleza).

 

erasmus

Sunteti invitati, sa asistati la prelegerile Prof. Khalil El-Hami, de la Universitatea Hasan I, Khouribga, Settat, Maroc, aflat in vizita Erasmus+ in facultatea noastra.

Programul celor doua prelegeri ale domniei sale este urmatorul:

 • marti, 20 martie 2018, orele 14, in Laboratorul de Fizica Starii Solide Nanomaterials and nanocomposites. From elaboration to potential applications;
 • joi, 22 martie 2018, orele 10, in Laboratorul de Fizica Starii Solide Data storage materials and applications.

Sunt asteptati studentii de la ciclurile de master si doctorat.

 

Miercuri, 13 decembrie 2017, Dr. Charalambos Anastassiou (University of
Cyprus), va susține o prelegere cu titlul:

 1. Medical Device Entrepreneurship, my experience Working in Boston MA

începând cu ora 11:00 în Laboratorul de Fizica Plasmei.

Dr. Charalambos Anastassiou (PhD from Princeton University) este beneficiarul unei burse Marie Sklodowska-Curie (IF) și vizitează laboratorul nostru pentru a campanie de experimente (UAIC secondment).

În timpul prelegerii domnia sa ne va împărtăși din experiența de lucru în SUA, în cadrul companiei OmniGuide Inc. (Cambridge, Massachusetts). Printre alte realizări, Dr. Charalambos Anastassiou este deținătorul unui număr de 7 de brevete SUA și solicitant în cadrul unui număr de 12 noi brevete SUA.

Sunt asteptați masteranzii și doctoranzii interesați de pregătirea antreprenorială.

 

Vineri, 8 decembrie 2017, Dr. Gheorghe Lucian Pascut de la Rutgers University, va sustine conferința cu titlul “Orbital selectivity and isostructural phase transitions in AMnO3 – perovskites” în sala H1 din corpul H al UAIC începind cu ora 14:00.

 

erasmus

Aflat intr-o mobilitate Erasmus de predare, Prof. Dr. Orestis Kalogirou, va preda interactiv studentilor de anul I de la Master Specializarea: Fizica pentru tehnologii avansate (in lb. engleza) notiuni introductive de magnetismul materialelor nanostructurate si aplicatiile lor medicale.

Daca studentii masteranzi sau doctoranzii pe care ii mentorati sunt interesati de subiect, pot participa la doua ore de curs pe 3 octombrie 2017 incepand cu ora 9:00 (Sala 365) langa Laboratorul de fizica moleculara.

Daca dumneavaostra suntei interesati sa discutati posibile colaborari stiintifice sau Erasmus mai multe informatii despre Prof. Kalogirou gasiti la adresa:

http://users.auth.gr/kalogiro/CV_Kalogirou_EN.pdf

Puteti sa il contactati direct pentru a stabili o intalnire in zilele urmatoare la adresa de mail:

orestis.kalogirou@physics.auth.gr

 

erasmus

Sunteți invitați să participați la prelegerile susținute de Dr. Ridvan Karapinar, de la Mehmet Akif Ersoy University (Turcia), care se va afla, în cursul saptamanii viitoare, într-o vizita Erasmus+ la facultatea noastră.

Programul acestora va fi următorul:

 • Liquid crystals: A new state of matter – 11 septembrie 2017, ora 16, Laboratorul de Fizica Solidului și a Semiconductorilor.
 • Smart PDLC Films – 12 septembrie 2017, ora 16, Laboratorul de Fizica Solidului și a Semiconductorilor.

 

erasmus

Sunteți invitați să participați la prelegerile susținute pe 5 septembrie 2017 de colegii de la Universitatea din Cottbus, Germania, veniți în cadrul programului Erasmus+.

Prelegerile vor avea loc în sala L1, începând cu ora 10:00:

 • ora 10:00 – Prof. Michael Bestehorn va susține prelegerea intitulată: “Hydrodynamic Instabilities and Self-Organized Patterns in Thin Liquid Films”
 • ora 11:00 – Dr. Sergej Varlamov, senior researcher, va susține prelegerea “Laser polarization as a control parameter in the formation of laser- induced surface structures”

 

erasmus

Domnul Dr. Shashi Paul, Reader in NanoScience and Nanotechnologies, Director-Emerging Technologies Research Centre (EMTERC), Faculty of Technology, School of Engineering and Sustainable Development, De Montfort University va susține următoarele prelegeri:

 1. Importance of nano-materials. Growth of Silicon Nano-Structures — 03.07.2017, sala Ferdinand, orele 10-12;
 2. Electrical Measurement of Photovoltiac Solar Cells — 04.07.2017,sala Ferdinand, orele 10-12;
 3. Nano-composite for electronic memory devices. Impendence spectroscopy. Analysis for electronic Memory Devices — 05.07.2017, sala Ferdinand, orele
  14-16.

Vor fi și discuții legate de colaborările viitoare din cadrul programului Erasmus+.