Mobilități de practică

Oferte de angajare / Stagii de practică Erasmus +

In atentia studentilor interesati de stagii de practica si in state din afara Uniunii Europene

Exista posibilitatea de a efectua stagii Erasmus+ de practica în ţări terțe, care nu sunt asociate la Programul Erasmus+. In acest sens, gasiti toate informatiile relevante pe pagina
Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie: doamna Anca Ionescu, de la Compartimentul Erasmus+ al Serviciului de Relatii Internationale al UAIC (anca.ionescu@uaic.ro) si coordonatorul Erasmus+ al facultatii.

Erasmus+ / Physiotherapy specialists (Bachelor)

In atentia studentilor aflati in ultimul an al ciclului de studii
Studenții aflati in ultimul an al ciclului de studii (licenta, master, doctorat) sunt eligibili si pot efectua stagii Erasmus+ de practica dupa absolvirea ciclului, pana la finele lui iunie 2025.
Ei vor trebui sa fie selectati in timpul semestrului al doilea, inainte de absolvire.
Toate informatiile relevante [stagii de lunga si de scurta durata, lista acordurilor (orientativa)] pot fi gasite pe website-ul facultatii:

Maratonul sesiunilor de informare Erasmus+

Anunt Selectie de practica de lunga durata 2023-2024

Calendarul sesiunilor de informare

13 noiembrie, orele 14, Laboratorul de Fizica Stării Solide

27 noiembrie, orele 14, Laboratorul de Fizica Stării Solide

11 decembrie, orele 14, Laboratorul de Fizica Stării Solide

 

PROGRAMUL ERASMUS+ KA131-HED, Mobilități de practică de lungă durată,

Maratonul sesiunilor de informare Erasmus+ si SEE

Apel deschis la candidaturi pentru studenți și doctoranzi

List tari terte non-EU

 

Erasmus internship opportunities in Slovakia for April – June 2023

To find all our open positions can click here. Moreover, students can submit an online application at website www.placementslovakia.com and state the sectors they would like to have internships in. Afterwards, if they meet all conditions, they will be invited for the first interview.

The conditions of our program stay the same:
– no fees for students,
– free accommodation provided,
– lunch allowance provided,
– professional training and courses,
– constant support by our team.

Vă invităm la întâlnirea de informare, care va avea loc la data de 10 martie, ora 13, la Cafeneaua Erasmus.

erasmus
Apel deschis la candidaturi pentru studenți și doctoranzi începȃnd cu anul academic 2022 – 2023. Termenul limită de desfăşurare a stagiilor este 30 aprilie 2024.
Apel selectie SMP SEE 2022-2023, Fizica pdf

erasmus
ANUNŢ

Vă informăm că a fost stabilită o nouă sesiune Erasmus on-line (studiu şi practică) la nivel central pentru luni, 21 martie 2022, începând cu ora 10.00.Link-ul de acces este următorul: https://uaic.webex.com/uaic/j.php?MTID=md08cacc9075be15f649c60a49f801785.

Agenţia Universitară a Francofoniei

Întâlniri de informare

Întâlnire la nivel central (UAIC)
Prima întâlnire informativă on-line (studiu și practică) la nivel central a fost stabilită pentru luni, 7 martie 2022, începând cu ora 10.00.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook Erasmus UAIC (https://bit.ly/3HzQUTv), iar studentii interesati se pot conecta folosind urmatorul link: https://uaic.webex.com/uaic/j.php?MTID=m8bdb6d67a9d387e48acd61465fc364b8.

Întâlniri la nivelul Facultății de Fizică

Stagii SMP
10 și 18 Martie 2022; interval orar 13-14; Laborator FSS

erasmus

Avand in vedere ca incepand cu 09.01 2022 au fost modificate reglementarile privind intrarea in tara a studentilor, va informam asupra acestora.

De retinut ca, in cazul in care studentul care urmeaza a fi cazat in caminele UAIC intra in tara fara test RT-PCR, este obligatoriu sa fie carantinat.

Va rugam sa consultati Informarea (extrasul din HCNSU din 2/07.01.2022), precum si documentul HCNSU 2/07.01.2022 in integralitate.

Informare pdf

HCNSU nr 2 din 07.01.2022 pdf

Anexa la HCNSU nr 2 din 07.01.2022 pdf

 

erasmus

Learning Agreement for Traineeships

Noutăți

Formularul Learning Agreement for Traineeships are inclusa optiunea de a mentiona atat perioadele de mobilitate in format fizic, cat si cele de mobilitate virtuala.

Cadrul de desfasurare al mobilitatilor Erasmus+:

 • Mobilități fizice – activități desfășurate fizic sau online în țara gazdă;
 • Mobilitati combinate – activități online, desfășurate fie din țara gazdă, fie din România, combinate cu activități desfășurate fizic la instituția gazdă.

Sunt finantate prin Programul Erasmus numai perioadele in care studentii se afla în țara gazdă.

Nu sunt finanțate mobilitățile online realizate de studentul care rămâne în România.

 

 

erasmus

Întalnire de informare: Stagii de practică Erasmus+

Va informam ca Vineri, 15 octombrie 2021, incepand cu ora 11:00, va fi organizata, la nivelul universitatii, o intalnire de informare on-line pe Webex despre stagiile de practica Erasmus+.

mobilitati-studiu-erasmus

Perioada studenției este perfecta pentru a caștiga experiența in domeniul profesional in care te specializezi.

Fii prezent la sedința informativa despre stagiile de practica Erasmus+ ce va avea loc Vineri, 15 octombrie 2021, de la ora 11:00, online pe Webex:

https://uaic.webex.com/uaic/j.php?MTID=mfc76376a9ac3aff9cc5173c9919dec63

si vei afla informații care iti pot schimba viitorul!

Alege stagiile de practică Erasmus+ și învață de la cei mai buni participand la unul sau mai multe internship-uri in cadrul unor companii și instituții din diferite domenii.

 • #Erasmusintern
 • #Erasmusmeeting
 • #ErasmusDays

Va invitam sa participati si va asteptam.

 

 

erasmus

E+ Valencia Summer 2021 Program

We are now offering a complete 12-week summer internship package including central accommodation, Spanish lessons and many more perks!

Our founder, the Director of the Valencian chapter of Startup Grind (powered by Google), is eager to welcome new students in our offices and let them live a unique experience that could surely boost their career paths!

If they are interested, they can find useful info on our website and apply through it, here .

We offer our professional experience and support throughout the whole process, along with a full refund of the 997€ fee in case of travel restrictions due to the global pandemic.

 

erasmus

Burse Erasmus+ practica pentru absolventi

burse-erasmus-absolventi

Oferte de practica Erasmus:

Alte link-uri utile:

 

erasmus

informare-practica-erasmus

Următoarea sesiune de informare dedicată viitorilor absolvenți se va desfășura tot pe platforma Cisco Webex, Marți, 18 mai 2021, începând cu ora 11:00.

În cadrul întâlnirii, studenții vor primi informații cu privire la pașii și documentele care trebuie întocmite pentru a deveni beneficiari de mobilități de practică ERASMUS+, după absolvire și vor avea ocazia să adreseze întrebări pentru a-și clarifica eventuale nelămuriri.

Sunt invitați toti studenții din an terminal (și nu numai, bineinteles!).

Informații necesare pentru conectare:

Meeting link: https://uaic.webex.com/webappng/sites/uaic/meeting/info/e2f4f531e8b54b5e9d1ad8b6faa944f3?MTID=me059a11f1ec16233f9af352d5de91ff9

 

erasmus

Vineri, 14 mai 2021, incepand cu ora 14:00, Biroul Erasmus+ organizeaza o sesiune generala de informare dedicata studentilor deja selectati (dar si tuturor studentilor interesati!), pe platforma Cisco Webex, la care va invitam sa participati.

În cadrul intalnirii, studentii vor primi informatii cu privire la documentele care trebuie intocmite pentru obtinerea finantarii si vor avea ocazia sa adreseze intrebari pentru a-si clarifica eventuale nelamuriri.

Informații necesare pentru conectare:

 

 

erasmus

Student Erasmus în vreme de pandemie

Vă anunțăm ca ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) a lansat ghidul „Student Erasmus în vreme de pandemie” care cuprinde informații destinate studenților cu privire la organizarea stagiilor în contextul pandemiei COVID-19.

Ghidul în format online este publicat pe website-ul ANPCDEFP și poate fi accesat direct prin acest link:

https://www.erasmusplus.ro/library/Superior/2021/Student_pandemie_2021.pdf pdf.

Vă invităm să-l consultați si să-l faceți cunoscut colegilor.

 

erasmus

Lista responsabililor academici, pe facultăți, din cadrul Universitat Rovira i Virgili (URV), Tarragona, Spain, poate fi văzută la următorul link:

https://www.urv.cat/international/movilidad/en_coordinadores-movilidad.html

Stagiile de practică Erasmus+ pot fi oferite în baza unei solicitări însotite de CV și de o scrisoare de motivare.

Universitat Rovira i Virgili – Partner information – factsheet pdf

 

 

 

erasmus

În vederea stabilirii calendarului pentru selecțiile Erasmus+ de practica din semestrul al doilea al anului universitar 2020-2021, studenții interesați, din toate cele trei cicluri (licență, master și doctorat) sunt rugați să-și semnaleze intenția coordonatorului Erasmus+, prof. Liviu leontie (un mesaj la lleontie@uaic.ro, in cc oleoba@uaic.ro, adresa de email a doamnei secretar Otilia Șova).

 

erasmus

În conformitate cu decizia Agenției Naționale privind desfășurarea mobilităților studențești Erasmus (de studiu și de practică), ele se pot desfășura atât fizic cât și online, chiar dacă studenții călătoresc în țara gazdă sau rămân în țara de origine, astfel:

 • Mobilitățile desfășurate în format fizic / virtual (online) / combinat (activități fizice combinate cu activități virtuale) sunt finanțate prin Programul Easmus pentru perioada în care studenții se află la universitatea gazdă.
 • Sunt permise mobilitățile virtuale (online) chiar dacă studenții rămân în țara de origine. În cazul acesta, studenții nu primesc finanțare din fonduri Erasmus+.
 • Perioadele de mobilitate, fie că se desfășoară în format fizic sau virtual, vor fi luate în considerare pentru recunoașterea perioadelor de studiu sau practică și echivalarea cursurilor / activităților din acordul de mobilitate.

 

In perioada urmatoare, pot fi efectuate selectii pentru stagii de practica SEE (in Norvegia, Islanda si Liechtenstein).

Stagiile pot avea loc atat in institutiile partenere cu care avem incheiat un acord SEE, cat si in oricare institutie de la care studentul primeste un accept din aceste trei tari (institutiile eligibile sunt aceleasi ca in cadrul Programului Erasmus).

Regulamentul UAIC privind selecția studenților pentru stagii Erasmus+ se aplica si in cadrul Programului SEE (EEA Grants), cu exceptia modalitatii de calcul a notei finale:

 1. rezultatele academice – 20% din punctaj;
 2. scrisoare de motivație – 20% din punctaj;
 3. interviu – 40% din punctaj;
 4. competențele lingvistice – 20% din punctaj;
 5. puncte suplimentare – 20% (studenți de etnie romă).

Grantul SEE este de 1200 euro pe luna, la care se adauga o suma pe care studentul o poate primi pentru transport (conform calculatorului de distanta Erasmus+: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en).

Termenul limita de desfasurare a stagiilor este 30 septembrie 2021.

Studentii interesati sunt rugati sa semnaleze intentiile lor doamnei Secretar Otilia ȘOVA oleoba@uaic.ro si coordonatorului Erasmus+, Prof. Univ. Dr. habil. Liviu LEONTIE lleontie@uaic.ro

Applicants guide 2019 for mobility projects in higher education

 

erasmus

Programul Erasmus+ Stagii de practică 2019-2020 Facultatea de Fizică Selecția a VI-a, Iunie 2020 pdf

Potențialii candidați sunt rugați să-și semnaleze intenția la lleontie@uaic.ro și oleoba@uaic.ro unde pot adresa și intrebări specifice (dacă este cazul).

 

erasmus

Programul Erasmus+ Stagii de practică 2019-2020 Facultatea de Fizică Selecția a V-a, Mai 2020 pdf

Potențialii candidați sunt rugați să-și semnaleze intenția la lleontie@uaic.ro și oleoba@uaic.ro unde pot adresa și intrebări specifice (dacă este cazul).

 

Avand in vedere sistarea activitatilor “fata in fata” in UAIC, in perioada 13-31 martie 2020 (a se vedea anuntul oficial postat la http://www.uaic.ro/uaic-a-decis-suspendarea-activitatii-didactice-si-a-evenimentelor-in-perioada-13-31-martie-2020/), interviul pentru selectia Erasmus+, stagii de practica, programat pe data de 16 martie, orele 13, se va desfasura online.

Rugam candidatii sa trimita ID-urile lor de Skype pe adresele de email: lleontie@uaic.ro si oleoba@uaic.ro.

ID-ul dlui prof. Leontie, care urmeaza sa fie adaugat de studenti in Skype respectiv, este liviu.leontie.

Pentru studentii de la extensiunea Balti, interviul se va desfasura, de asemenea, online (Skype), la data de 20 martie, orele 14.

Dosarele de candidatură pot fi trimise in format electronic.

 

 

 

erasmus

Erasmusland is a network of cultural associations for students aimed at those taking part in exchange programs. We are non profit organization created by the students from Naples and ex-Erasmus students. The aim of Erasmusland is to integrate foreign students in our city by supporting them and offering a large amount of activities in the field of culture and recreation.

We are looking for new trainees to support our activities in Naples (Italy).

Duration: minimum 3 months

Each candidate must:

  • have a scholarship as Erasmus+ or KA1 Programes
  • have a good command of English

The internships are designed to develop the skills such as communication, time management, problem-solving, flexibility and business administration. It’s a great opportunity to work with an amazing team and gain a valuable life experience.

Our organization welcomes the interns with educational purposes and in particular to achieve their individual educational goals. If you are interested in agreement, please contact us!

E-mail: erasmuslandnapoli@gmail.com

 

 

 

erasmus

Internship la Universitatea Aarhus, Danemarca

Internship at the International Office, Aarhus University, Denmark pdf

Conform noului Regulament, un student poate fi selectat pentru doua stagii successive in calitate de titular, ceea ce inseamna ca poate cumula perioada mentionata in anuntul atasat.

 

erasmus

Întalnire informativă privind stagiile de practică Erasmus+

erasmus-intalnire-informativa

Studentii Facultatii de Fizica sunt asteptati pe data de 18 noiembrie 2019 la o intalnire informativa privind stagiile de practica ERASMUS+ in sala IV.13, intre orele 11.00-12.00.

 

 

 

 

 

 

 

erasmus

Brexit și programul Erasmus+

Comisia Europeana a adoptat in data de 30 ianuarie 2019 un set final de propuneri de contingenta, inclusiv in domeniul programului Erasmus+.

Toate mobilitatile care se desfasoara catre/dinspre UK si care incep inainte de 30 martie 2019 se vor desfasura in mod normal, pana la finalizarea acestora conform contractelor de finantare incheiate cu participantii.

Stirea este disponibila aici: https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/578

FAQ

Recomandam studentilor care vor participa la viitoarele selectii si care doresc sa plece in UK sa aiba cel putin o destinatie de rezerva.

 

erasmus

In atenția studenților interesați de stagii de practică în cadrul programului Erasmus+, anul universitar 2018-2019, semestrul al doilea:

 • Prima sesiune de informare anteselecție va avea loc pe data de 20 februarie, la orele 12, în laboratorul de Fizica Stării Solide.
 • Pentru studenții de la extensiunea Bălți, sesiunea de informare va avea loc pe data de 21 februarie, la orele 14. Locul de desfășurare urmează a fi stabilit și va fi comunicat în timp util.

 

 

erasmus

REGULAMENTUL UNIVERSITATII ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI PRIVIND SELECTIA STUDENTILOR PENTRU STAGII ERASMUS+ 2018-2020 CRITERII GENERALE DE SELECTIE Stagii de practica pdf

Precizari:

 • este valabil pentru stagiile care se vor incheia dupa 31 mai 2018;
 • modiifcarile fata de regulamentul anterior sunt marcate in verde.

 

erasmus

Lista universitatilor eligibile pentru stagii de practica, SMP, KA103, 2018-2019, Fizica pdf

Este de dorit ca studenții să contacteze ierarhic, mai întâi persoana de contact de la Facultatea de Fizică indicată în tabel.

 

erasmus

Va informam ca incepand din 8 octombrie 2018 apelul la candidaturi pentru stagii Erasmus+ de studiu/ practica/ predare/ formare in Tari Partenere ale Programului pentru anul academic 2018-2019 va fi deschis.

Termenul de depunere a candidaturilor online este 5 noiembrie 2018, orele 12.00.

Stagiile se vor derula cu precadere pe parcursul anului academic in curs (pana la 31 iulie 2019).

Informatii detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Tari Partenere sunt disponibile pe pagina web dedicata Programului Erasmus+ cu Tari Partenere:

https://erasmusplus.uaic.ro/

Detalii privind acordurile bilaterale Erasmus+ si numarul de stagii disponibile incadrul acestui apel la candidaturi:

https://erasmusplus.uaic.ro/scholarships-on-offer/

Crearea unui cont si accesarea formularul online de candidatura pot fi facute, de asemenea, pe pagina web a proiectului:

https://erasmusplus.uaic.ro/application-form/

 

erasmus

Departamentul de Relații Internaționale al UAIC informează că există posibilitatea de a fi finanțate cateva stagii de studiu / practică suplimentare pentru studenții doctoranzi ai facultății.

Stagiile Erasmus+ pot avea o durata de minimum 2 luni (pentru practică) / minimum 3 luni (pentru studiu) și maximum 12 luni / ciclu de studiu; stagiile de studiu pot avea loc într-o universitate, iar cele de practică se pot desfășura fie în universități, fie în orice alt tip de instituție publică sau privată, cu excepția celor ce țin direct de Uniunea Europeana.

Studenții doctoranzi pot beneficia de un stagiu internațional de 2 – 3 luni în perioada august – decembrie 2018.

Destinațiile stagiilor de practică ar putea fi chiar instituțiile organizatoare de simpozioane / conferințe/ congrese importante în domeniu, la care ar putea participa astfel doctoranzii nostri.

Detalii legate de grantul Erasmus+ și formalitățile administrative de urmat pot fi solicitate oricărui membru al echipei Erasmus+ (erasmus@uaic.ro), inclusiv printr-o vizită la Departamentul de Relații Internationale, coordonat de

Ioana Andreea SERAFINCEANU
Head of the International Relations Office
=======================================
Alexandru Ioan Cuza University of Iași
Bulevardul Carol I nr. 11
700506 IAȘI, ROMANIA
=============================
Tel. + 40 232 201111

 

erasmus

100 burse Ersmus+ practica pentru absolventi pdf

Marți, 22 mai 2018, ora 14:30, în Aula Magna va avea loc o Întalnire informativă cu studenții interesați de burse Erasmus+ pentru absolvenți.

 

 

În atenția studenților Facultății de Fizică (toate specializările) din anul II licență (anul III FT) și anul I masterat

În perioada 8 iulie – 30 iulie 2018 va avea loc, la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) Dubna, Federația Rusă, un stagiu de practică în cercetare pentru studenți. Facultatea noastră dispune de 2 locuri. Doritorii pot afla informații despre stagiul de practică din 2018 la adresa:

http://ucnew.jinr.ru/en/2-stage-2018

Studenții care doresc să beneficieze de aceasta oportunitate vor trebui să depună la Secretariat, pană vineri 20.04.2018, ora 10.00, un dosar care să conțină următoarele documente:

 1. Curriculum Vitae;
 2. Un document eliberat de Secretariat în care să fie specificate mediile anuale;
 3. Scrisoare de intenție.

Cunoașterea limbii engleze este obligatorie. Este nevoie de pașaport pentru obținerea vizei.

Este recomandabil ca studentul să-și aleagă o temă de cercetare (dintre cele propuse de IUCN) care să-i folosească la elaborarea lucrării de licență/disertație.

Selecția se va face pe baza analizei dosarului de concurs și a unui interviu (programat pentru vineri 20.04.2017, ora 11.00 la Decanat).

Persoana de contact: Lect. Univ. Dr. Dan Mihailescu (dmihail@uaic.ro)

 

 

 

erasmus

Calendarul celei de a treia selecții Erasmus+ Stagii de practică KA103

 • Iași
  • 3 mai 2018: întalnire informare anteselecție
  • 4 mai 2018: lansare anunț
  • 18 mai 2018: interviu
  • 21 mai 2018: afișare rezultate
  • 22 mai 2018: contestații
  • 23 mai 2018: afișarea rezultatelor finale
  • 24 mai 2018: întalnire de informare postselecție
 • Bălți
  • 2 mai 2018: întalnire informare anteselecție
  • 4 mai 2018: lansare anunț
  • 22 mai 2018: interviu
  • 23 mai 2018: afișre rezultate
  • 24 mai 2018: contestații
  • 25 mai 2018: afișarea rezultatelor finale
  • 29 mai 2018: întalnire de informare postselecție

 

erasmus

Mobilități de practică Erasmus+ semestrul II 2017-2018

Programul Erasmus+ Stagii de Practică 2017-2018 Facultatea de Fizică Selecția I, Martie 2018 pdf

Calendarul selecției pentru Mobilități de practică semestrul II 2017-2018

Informatii gasiti si la adresele:

https://www.phys.uaic.ro/index.php/relatii-internationale/mobilitati-practica/

http://www.uaic.ro/international/programul-erasmus/studenti/mobilitati-de-practica-erasmus/

Precizari noi, stipulate de regulamentul UAIC:

 • Sunt eligibili si doctoranzii in perioada de gratie.
 • Cunoasterea limbii straine se atesta fie prin certificat, fie prin foaia matricola din liceu si situația scolara aferenta studiilor universitare (aici se va lua in considerare media aritmetica a notelor din liceu si universitate).
 • Selectiile vor fi efectuate, pe masura ce se obtine acceptul de primire de catre viitorii beneficiari ai stagiilor de practica (SMP). Stagiile se vor desfasura incepand cu cel putin 1 luna dupa data afisarii rezultatelor selectiei la facultate.

 

 

 

erasmuszaragoza

University of Zaragoza, Faculty of Science

Programs Syllabus

Facultatea ofera trei programe de master in limba engleza:

 • Erasmus Mundus Master in Membrane Engineering
 • Nanostructured Materials for Nanotechnology Applications
 • Quantitative Biotechnology

Majoritatea modulelor din cadrul programelor in limba spaniola (cele marcate cu ELF in pagina web) ofera material de studiu, ore de consultatii si evaluare si in limba engleza.