Mobilități de predare

Mobilități de predare în cadrul Programului Erasmus+ KA131-HED (statele membre UE, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia)

ANUNȚ MOBILITĂȚI DE PREDARE PENTRU CADRE DIDACTICE Programul Erasmus+ KA131-HED cu Țări Participante (anul academic 2023‒2024)

REGULAMENTUL UNIVERSITĂȚII „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI PRIVIND SELECȚIA ȘI ORGANIZAREA MOBILITĂȚILOR ÎN CADRUL PROGRAMULUI ERASMUS+ KA131-HED

Apelul la candidaturi pentru mobilităţi de formare Erasmus+ în ţări terţe care nu sunt asociate la Program (ţări non-UE)  pentru mobilități care urmează să se desfășoare până la finalul anului academic 2023-2024

Anunţ deschidere apel la candidaturi pentru personal didactic pentru anul academic 2023 2024

PROGRAMUL ERASMUS+ KA131HED
Apel deschis la candidaturi pentru mobilități de predare (STA)

Acest apel este destinat cadrelor didactice care nu au avut încă ocazia să deruleze mobilități de predare în anul academic în curs și celor care nu au avut oportunitatea de a efectua a doua mobilitate la care au dreptul.

Facultății de Fizică i-au fost repartizate 2 (două) locuri.

Acest apel la candidaturi va fi deschis pentru mobilități de predare și mobilități combinate (de predare și formare) de efectuat până la data de 30 septembrie 2023 (finalul anului academic 2022/2023).

Cadrele didactice interesate își pot depune dosarele la facultate imediat ce au toate documentele din dosarul de candidatură, dar nu mai târziu de 15 iulie 2023.

Dosarul de candidatură trebuie să includă CV-ul candidatului, teaching mobility agreement-ul completat cu obiectivele și activitățile planificate, invitația / document de accept / teaching agreement semnat cu perioada mobilității și adeverința de salariat.

Un cadru didactic poate beneficia de maximum 2 (două) mobilitati de predare pe an academic (cele 2 mobilități nu se pot desfășura în perioade consecutive).

Nu se acceptă schimbări de destinație ulterior selecției.

Personalul didactic UAIC selectat deja pentru o mobilitate de predare devine eligibil pentru o nouă selecție după efectuarea mobilității / demararea formalităților de deplasare pentru acea mobilitate.

Termenul limită de desfășurare a mobilităților este 30 septembrie 2023.

Se pot organiza selecții la facultate până la data de 15 iulie 2023.

Comisia de selecție de la facultate va evalua dosarul pentru verificarea eligibilității și va decide statutul de admis, respins sau rezervă (pe baza activităților și obiectivelor din mobility agreement și a numărului maxim de mobilități pe facultate).

1) Apelul la candidaturi pentru mobilități de predare;

2) Regulamentul UAIC pentru mobilități Erasmus+ cu Țările Participante;

3) Lista cu acorduri Erasmus+;

4) Teaching mobility agreement și Teaching and training mobility agreement.

 

Centralizator acorduri Erasmus KA131-HED 8 martie 2023 Fizica

Mobilitati Erasmus+ predare – Februarie 2023pdf

 

Mobilități de predare pentru experți din companii publice și private

Visiting professor program, Polytechnic Institute of Bragança, Portugalia

Centralizator Acorduri Erasmus KA131-HED, februarie 2023 – Fizica

erasmus

ANUNȚ MOBILITĂȚI DE PREDARE PENTRU CADRE DIDACTICE Programul Erasmus+ KA131-HED cu Țări Participante pdf

Termenul limită de desfășurare a acestor mobilități este finalul anului academic 2022‒2023 (30 septembrie 2023).

https://www.uaic.ro/international/programul-erasmus/mobilitati-de-predare/

erasmus

Avand in vedere contextul epidemiologic mai putin prietenos, reamintim masurile de sustinere a mobilitatilor Erasmus in aceasta perioada:

 • mobilitatile planificate, dar care nu pot fi efectuate din motive legate de pandemie, sunt tratate ca situatii de forta majora si se pot recupera eventualte cheltuieli realizate in avans;
 • mobilitatile planificate dar care nu pot avea loc in format fizic la universitatea partenera, pot fi transformate
  • fie in mobilitate cu predarea online, cu deplasare in tara de destinatie (mobilitatea poate fi astfel finantata);
  • fie in mobilitate online, cu predare de acasa (mobilitatea este in continuare recunoscuta si o puteti raporta, insa nu poate fi finantata);
 • testele PCR necesare deplasarii in mobilitate sunt decontate din fondurile Programului Erasmus+, pe baza documentelor justificative, indiferent de costurile acestora.

Mobilitatile de predare Erasmus+ pdf

 

erasmus

Lansarea selectiilor pentru stagii Erasmus+ de predare, KA 103, in anul academic curent

Prima rundă de selecție va avea loc pe data de 18 ianuarie 2022.

Dosarul de candidatura trebuie sa includa CV-ul candidatului, Teaching Agreement-ul completat cu activitatile planificate si un document din care sa reiasa relatia contractuala cu UAIC.

Durata minima a unei mobilitati de predare este de 2 zile (si minimum 8 ore). Conform Ghidului Programului Erasmus+, exista posibilitatea efectuarii si de mobilitati combinate (predare cu formare), caz in care numarul minim de ore de predare este de 4 ore/saptamana.

Termenul limita de desfasurare a acestor mobilitati este finalul anului academic in curs (30 septembrie 2022).

Pentru a oferi informatii suplimentare si a raspunde eventualelor intrebari, Biroul Erasmus+ va organiza doua sedinte de informare online, dupa cum urmeaza:

Mai jos gasiti link-uri la:

 

erasmus

În contextul reluării deplasărilor, în cadrul programului Erasmus+, dinspre România către alte state (a se vedea Hotărarea BECA, atașată), pot fi reluate și vizitele Erasmus+ de predare (STA), cu respectarea condițiilor și normelor de igienă și sănătate publică.

Stagiile de predare programate pentru semestrul al doilea al anului academic curent, care nu s-au mai putut desfășura, pot fi reprogramate pentru anul academic 2020-2021, până la data de 30 septembrie 2021 (toate proiectele Erasmus+ ale UAIC fiind prelungite cu un an).

La nivelul facultăților pot fi organizate noi selecții pentru stagii de predare în programul Erasmus+ KA103 (UE, Turcia, Macedonia și Serbia), cadrele didactice putând beneficia de unul sau mai multe stagii KA103 în cadrul aceluiași contract.

Biroul Erasmus+ al UAIC recomandă consultarea platformei web “Re-open EU” (https://reopen.europa.eu/), lansată recent de Comisia Europeană, care centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre. Prin intermediul platformei, sunt furnizate informații în timp real referitoare la statele membre UE în ceea ce privește frontierele, disponibilitatea mijloacelor de transport, restricțiile de călătorie, măsurile de protecție a sănătatii publice și de siguranță etc.

Persoana responsabilă din partea Biroului Erasmus+ al UAIC este

Hotărârea BECA privind continuarea selecțiilor și reluarea deplasărilor pentru desfășurarea stagiilor Erasmus+ autgoing pdf

 

 

 

 

 

 

erasmus

Va informam ca, incepand cu 26 octombrie 2018 si pana pe 15 februarie 2019, se pot face selectii pentru stagii de predare Erasmus+ cu tarile programului KA103 (UE) in facultatile dumneavoastra.

Stagiile se vor derula pe parcursul anului academic in curs (pana pe 30septembrie 2019).

Informatii detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Tari Participante, acordurile bilaterale Erasmus+ si calendarul selectiei in facultate va pot fi oferite de catre coordonatorul Erasmus+ din facultate. De asemenea, acestea sunt disponibile si pe pagina web dedicata Programului Erasmus+ cu tari participante:

REGULAMENTUL UNIVERSITĂŢII ALEXANDRU IOAN CUZA PRIVIND SELECŢIA, ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA STAGIILOR DE PREDARE ȘI FORMARE ERASMUS+ CU ȚĂRILE PARTICIPANTE (KA103) Anul academic 2018-2019 pdf

 

erasmus

Va informam in legatura cu stagiile de predare ale cadrelor didactice pentru anul academic 2018-2019 in cadrul programului Erasmus+ cu statele participante, KA103 (UE+Turcia+Slovenia), in vederea organizarii selectiilor.

Regulamentul de selectie, organizare si desfasurare a stagiilor de predare 2018-2019 (aprobat in B.E.C.A.), aduce urmatoarele noutati:

 • Selectiile la facultati pot fi efectuate pana la data de 15 februarie 2019. Dupa aceasta data, locurile ramase neocupate vor fi realocate facultatilor care au rezerve;
 • Dosarul de candidatura nu mai trebuie sa includa invitatia de la institutia gazda, ci doar programul de predare semnat de ambele institutii.

Dosarul va trebui, de asemenea, sa includa si formularul de candidatura pdf.

Nu sunt admise schimbari de destinatie.

Mobility Agreement – Staff Mobility For Teaching pdf

REGULAMENTUL UNIVERSITĂŢII ALEXANDRU IOAN CUZA PRIVIND SELECŢIA, ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA STAGIILOR DE PREDARE ȘI FORMARE ERASMUS+ CU ȚĂRILE PARTICIPANTE (KA103) Anul academic 2018-2019 pdf

Pentru a oferi cat mai multor candidati posibilitatea de a efectua stagii de predare, numarul de stagii pentru fiecare candidat va fi de maximum doua intr-un an academic, cate unul in KA103 (UE) si KA107 (extra-UE).

Facultatea de Fizica are alocate 9 locuri (a se vedea Lista universităților partenere (lotul KA103), pentru care există acorduri încheiate cu Facultatea de Fizică, în anul universitar 2018-2019) pdf.

 

erasmus

Va informam ca incepand din 8 octombrie 2018 apelul la candidaturi pentru stagii Erasmus+ de studiu/ practica/ predare/ formare in Tari Partenere ale Programului pentru anul academic 2018-2019 va fi deschis.

Termenul de depunere a candidaturilor online este 5 noiembrie 2018, orele 12.00.

Stagiile se vor derula cu precadere pe parcursul anului academic in curs (pana la 31 iulie 2019).

Informatii detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Tari Partenere sunt disponibile pe pagina web dedicata Programului Erasmus+ cu Tari Partenere:

https://erasmusplus.uaic.ro/

Detalii privind acordurile bilaterale Erasmus+ si numarul de stagii disponibile incadrul acestui apel la candidaturi:

https://erasmusplus.uaic.ro/scholarships-on-offer/

Crearea unui cont si accesarea formularul online de candidatura pot fi facute, de asemenea, pe pagina web a proiectului:

https://erasmusplus.uaic.ro/application-form/

 

erasmus

Mobilități de predare Erasmus+ selectia a doua semestrul II 2017-2018

Sunteti invitati sa va depuneti dosarele de candidatura pentru a doua selectie Erasmus+ de predare, in anul academic curent. Va rog sa consultati informatia relevanta, atasata acestui mesaj.

Anuntul selecţie pentru stagii de predare ale cadrelor didactice în cadrul Programului Erasmus+ cu state participante, KA103 pentru anul universitar 2017-2018 din data de 15.3.2018 pdf

Anexa V – Mobility Agreement Staff Mobility For Teaching [fisier pdf] pdf [fisier docx] doc

 

erasmus

Apel la candidaturi pentru stagii de studiu / predare / formare în Ţări Partenere ale Programului Erasmus+ în anului academic 2017-2018.

Acest al doilea apel va fi deschis în perioada 23 ianuarie – 20 februarie 2018

Stagiile de predare / formare se vor derula cu precădere pe parcursul anului academic în curs (pana la 31 iulie 2018 – ultima zi de călătorie la întoarcerea din stagiu).

Informații detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Ţări Partenere sunt disponibile pe pagina web dedicată: https://erasmusplus.uaic.ro/

Detalii privind acordurile bilaterale Erasmus+ și numărul de stagii disponibile: https://erasmusplus.uaic.ro/scholarships-on-offer

Formularul online de candidatură este disponibil aici: https://erasmusplus.uaic.ro/application-form

 

erasmus

Selecţie pentru stagii de predare ale cadrelor didactice (STA) în cadrul Programului Erasmus+ cu state participante (Europa), KA103 pentru anul universitar 2017-2018

Selecţie va avea loc pe data de 15 decembrie, orele 13.

Regulamentul Universitatii Alexandru Ioan Cuza privind stagiilor de predare si formare Erasmus+ (KA103) pdf si Lista universităților (KA103) pentru care există acorduri încheiate cu Facultatea de Fizică pentru anul academic 2017-2018 pdf

Anuntul selecţie pentru stagii de predare ale cadrelor didactice în cadrul Programului Erasmus+ cu state participante, KA103 pentru anul universitar 2017-2018 din data de 15.12.2917 pdf

Precizari oficiale:

 1. Pentru a oferi cât mai multor candidați posibilitatea de a efectua stagii de predare, numărul de stagii pentru fiecare candidat este de maximum două într-un an academic, și anume maximum câte unul în KA103 (UE) și KA107 (non-UE).
 2. În luna august nu vor avea loc vizite de predare. pdf

Anexa V – Mobility Agreement Staff Mobility For Teaching [fisier pdf] pdf [fisier docx] doc

 

erasmus

Apel la candidaturi Erasmus+ cu țări partenere (non-UE)

Va anunțăm ca s-a deschis Apelul la candidaturi pentru stagii Erasmus+ în țările partenere (non-UE) (studențești de studiu, de predare pentru cadre didactice și de formare pentru personalul nedidactic) pentru anul academic 2017-2018.

Apelul va fi deschis până la data de 15 octombrie 2017 (inclusiv), cu posibilitatea de a completa dosarele cu documentele lipsă până pe 27 octombrie.

Candidaturile se fac numai online pe site-ul proiectului: https://erasmusplus.uaic.ro/. Tot acolo veți găsi detalii referitoare la instituțiile partenere și persoanele de contact, domeniile de colaborare, documentele necesare, numărul de locuri finanțate etc.

Vă reamintim despre:

 1. obligativitatea selectării a două instituții partenere din țări diferite;
 2. obligativitatea documentului de pre-accept din partea uneia dintre cele două instituții selectate (doar în cazul staff-ului, nu si în cazul studenților).

De asemenea, apelam la dumneavoastră pentru a ne ajuta în promovarea acestui program în rândul studenților noștri care, până acum, au accesat prea puțin aceste destinații.

Daca aveți întrebări, va rugăm sa ne scrieți pe adresa: erasmusplus@uaic.ro .

Erasmus+ Office UAIC