Concursul Dragomir Hurmuzescu – faza locală

Concursul Dragomir Hurmuzescu pentru anii I si II va avea loc sambătă 24 aprilie, de la ora 8.30, cel mai probabil on-site în Amfiteatrul IV.13 – Dragomir Hurmuzescu. Vor fi trei probleme de mecanica la anul I, iar la anul al doilea trei probleme: una de fizică moleculară, una de optică geometrică si una de… Read More »

Stagiu de practica Dubna – Federatia Rusă

Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) Dubna (Rusia) intenționează să reia activitățile de practică de vară pentru studenții statelor afiliate. Comitetului Romania-IUCN a decis să deschidă sesiunea de recrutare a studenților care doresc să participe în acest an. Studenții din anii terminali nu pot participa la aceste stagii. Facultatea de Fizică din Iași are alocat… Read More »

Conturi CTP pentru studenti

Studentii pana in 26 ani, pentru a putea beneficia de reducerile CTP Iasi, trebuie sa-si creeze un nou cont in aplicatie. Informatii despre crearea unui cont de student.

Workshop: subiecte științifice pe înțelesul publicului larg

British Council România și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează marți, 6 aprilie, de la ora 12.00, un workshop online practic de prezentare a subiectelor științifice pe înțelesul publicului larg. Participarea la atelier este gratuită, în baza înscrierii: https://forms.office.com/r/H287eK1FQb Detalii sunt publicate la adresa: https://360.uaic.ro/blog/2021/04/05/atelier-famelab-public-speaking-in-science/

Ghidul „Student Erasmus în vreme de pandemie”

Student Erasmus în vreme de pandemie Vă anunțăm ca ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) a lansat ghidul „Student Erasmus în vreme de pandemie” care cuprinde informații destinate studenților cu privire la organizarea stagiilor în contextul pandemiei COVID-19. Ghidul în format online este publicat pe website-ul ANPCDEFP și poate… Read More »

Stagiile de practică Erasmus+ la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Spain

Lista responsabililor academici, pe facultăți, din cadrul Universitat Rovira i Virgili (URV), Tarragona, Spain, poate fi văzută la următorul link: https://www.urv.cat/international/movilidad/en_coordinadores-movilidad.html Stagiile de practică Erasmus+ pot fi oferite în baza unei solicitări însotite de CV și de o scrisoare de motivare. Universitat Rovira i Virgili – Partner information – factsheet

Concursul Dragomir Hurmuzescu 2021 (actualizare)

In urma discutiilor de astazi dintre reprezenantii Facultatilor de Fizica din tara au intervenit urmatoarele modificari in organizarea concursului Dragomir Hurmuzescu: Ca urmare a situatiei epidemiologice din tara, pentru ca unele Facultati din Fizica nu au putut pregati faza locala (Timisoara si Magurele sunt in carantina), faza nationala se amana pentru data de 21 mai.… Read More »

Studenti beneficiari de stagii Erasmus de practica si studiu

In sedinta BECA de joi, 11.03.2021, s-a aprobat suplimentarea granturilor studentesti Erasmus+ prin acordarea unei burse de 100 de euro, din veniturile proprii ale universitatii, studentilor care vor beneficia de mobilitati Erasmus in perioada urmatoare. Aceasta in conditiile in care deplasarile internationale sunt conditionate de efectuarea de teste covid.