Arhiva Erasmus+

erasmus

liviu-leontie

 
Coordonatorul Erasmus+ al Facultății de Fizică:
Prof. Dr. habil. Liviu LEONTIE
Program de consultatii:
Luni, 14-16, Laboratorul de Fizica Starii Solide

 

erasmus

Mobilități de practică Erasmus+ semestrul II 2017-2018

Programul Erasmus+ Stagii de Practică 2017-2018 Facultatea de Fizică Selecția I, Martie 2018

Calendarul selecției pentru Mobilități de practică semestrul II 2017-2018

Informatii gasiti si la adresel:e

http://www.phys.uaic.ro/index.php/relatii-internationale/mobilitati-practica/

http://www.uaic.ro/international/programul-erasmus/studenti/mobilitati-de-practica-erasmus/

Precizari noi, stipulate de regulamentul UAIC:

 • Sunt eligibili si doctoranzii in perioada de gratie.
 • Cunoasterea limbii straine se atesta fie prin certificat, fie prin foaia matricola din liceu si situația scolara aferenta studiilor universitare (aici se va lua in considerare media aritmetica a notelor din liceu si universitate).
 • Selectiile vor fi efectuate, pe masura ce se obtine acceptul de primire de catre viitorii beneficiari ai stagiilor de practica (SMP). Stagiile se vor desfasura incepand cu cel putin 1 luna dupa data afisarii rezultatelor selectiei la facultate.

 

 

 

erasmus

Studenții interesați sunt invitați să participe la întâlnirea de informare referitoare la stagiile SMS pentru doctoranzi, care va avea loc vineri, 2 februarie, 2018, la orele 11:30, în Laboratorul de Fizica Stării Solide.

 

erasmus

Stagiu de studiu Erasmus+ pentru doctoranzi

Doctoranzii din facultatea dvs. au posibilitatea de a efectua un stagiu de studiu Erasmus+ în cadrul universităților cu care UAIC a încheiat un acord bilateral Erasmus+ la nivel de Doctorat. Aici găsiți lista universităților partenere, în funcție de domeniul de studiu.

Se pot înscrie la selecție doctoranzi cu frecvență, care sunt la zi cu îndeplinirea obligațiilor de doctorand, pentru stagii desfașurate până la data susținerii publice a tezei de doctorat, dar nu mai tarziu de 31 mai 2019. Durata minimă eligibilă a stagiului de studiu Erasmus+ este de 3 luni (90 de zile).

Întrucât în perioada imediat următoare am dori să organizăm întâlniri informative pentru doctoranzii din facultatea dvs., vă rugăm călduros să ne sprijiniți în stabilirea unei astfel de întâlniri la facultatea dvs.

Biroului Erasmus+ al Departamentului de Relații Internaționale

 

erasmus

În perioada 23 ianuarie – 20 februarie 2018 va fi deschis al doilea apel la candidaturi pentru stagii de studiu/ predare/ formare în Ţări Partenere ale Programului Erasmus+ în cadrul anului academic 2017-2018.

Stagiile de predare/ formare se vor derula cu precădere pe parcursul anului academic în curs (pana la 31 iulie 2018 – ultima zi de călătorie la întoarcerea din stagiu).

Informații detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Ţări Partenere sunt disponibile pe pagina web dedicată: https://erasmusplus.uaic.ro/

Detalii privind acordurile bilaterale Erasmus+ și numărul de stagii disponibile: https://erasmusplus.uaic.ro/scholarships-on-offer

Formularul online de candidatură este disponibil aici: https://erasmusplus.uaic.ro/application-form

 

erasmus

Selecţie pentru stagii de predare ale cadrelor didactice (STA) în cadrul Programului Erasmus+ cu state participante (Europa), KA103 pentru anul universitar 2017-2018 va avea loc pe data de 15 decembrie, orele 13.

Regulamentul Universitatii Alexandru Ioan Cuza privind stagiilor de predare si formare Erasmus+ (KA103) pdf si Lista universităților (KA103) pentru care există acorduri încheiate cu Facultatea de Fizică pentru anul academic 2017-2018 pdf

Anuntul selecţie pentru stagii de predare ale cadrelor didactice în cadrul Programului Erasmus+ cu state participante, KA103 pentru anul universitar 2017-2018 din data de 15.12.2917 pdf

Precizari oficiale:

 1. Pentru a oferi cât mai multor candidați posibilitatea de a efectua stagii de predare, numărul de stagii pentru fiecare candidat este de maximum două într-un an academic, și anume maximum câte unul în KA103 (UE) și KA107 (non-UE).
 2. În luna august nu vor avea loc vizite de predare. pdf

Anexa V – Mobility Agreement Staff Mobility For Teaching pdf doc

 

 

erasmus

ERASMUS+ WELCOME DAY

erasmus-welcome-day

 

Luni 30 octombrie 2017 ora 14.00
Aula Magna Mihai Eminescu, Corpul A, etajul 1

 

erasmuszaragoza

University of Zaragoza, Faculty of Science

Programs Syllabus

Facultatea ofera trei programe de master in limba engleza:

 • Erasmus Mundus Master in Membrane Engineering
 • Nanostructured Materials for Nanotechnology Applications
 • Quantitative Biotechnology

Majoritatea modulelor din cadrul programelor in limba spaniola (cele marcate cu ELF in pagina web) ofera material de studiu, ore de consultatii si evaluare si in limba engleza.

 

 

erasmus

Stagii de studiu și practică ERASMUS+ întilnire de informare

intilnire-informare

 

Joi 12 octombrie 2017 corp A sala L1

 • Orele 12.00-13.00: stagii de studiu
 • Orele 13.00-14.00: stagii de practică

 

erasmus

Aflat intr-o mobilitate Erasmus de predare, Prof. Dr. Orestis Kalogirou, va preda interactiv studentilor de anul I de la Master Specializarea: Fizica pentru tehnologii avansate (in lb. engleza) notiuni introductive de magnetismul materialelor nanostructurate si aplicatiile lor medicale.

Daca studentii masteranzi sau doctoranzii pe care ii mentorati sunt interesati de subiect, pot participa la doua ore de curs pe 3 octombrie incepand cu ora 9:00 (Sala 365) langa Laboratorul de fizica moleculara.

Daca dumneavaostra suntei interesati sa discutati posibile colaborari stiintifice sau Erasmus mai multe informatii despre Prof. Kalogirou gasiti la adresa:

http://users.auth.gr/kalogiro/CV_Kalogirou_EN.pdf

Puteti sa il contactati direct pentru a stabili o intalnire in zilele urmatoare la adresa de mail:

orestis.kalogirou@physics.auth.gr

 

erasmus

Apel la candidaturi Erasmus+ cu țări partenere (non-UE)

Va anunțăm ca s-a deschis Apelul la candidaturi pentru stagii Erasmus+ în țările partenere (non-UE) (studențești de studiu, de predare pentru cadre didactice și de formare pentru personalul nedidactic) pentru anul academic 2017-2018.

Apelul va fi deschis până la data de 15 octombrie 2017 (inclusiv), cu posibilitatea de a completa dosarele cu documentele lipsă până pe 27 octombrie.

Candidaturile se fac numai online pe site-ul proiectului: https://erasmusplus.uaic.ro/. Tot acolo veți găsi detalii referitoare la instituțiile partenere și persoanele de contact, domeniile de colaborare, documentele necesare, numărul de locuri finanțate etc.

Vă reamintim despre:

 1. obligativitatea selectării a două instituții partenere din țări diferite;
 2. obligativitatea documentului de pre-accept din partea uneia dintre cele două instituții selectate (doar în cazul staff-ului, nu si în cazul studenților).

De asemenea, apelam la dumneavoastră pentru a ne ajuta în promovarea acestui program în rândul studenților noștri care, până acum, au accesat prea puțin aceste destinații.

Daca aveți întrebări, va rugăm sa ne scrieți pe adresa: erasmusplus@uaic.ro .

Erasmus+ Office UAIC

 

 

erasmus

Sunteți invitați să participați la prelegerile susținute de Dr. Ridvan Karapinar, de la Mehmet Akif Ersoy University (Turcia), care se va afla, în cursul saptamanii viitoare, într-o vizita Erasmus+ la facultatea noastră.

Programul acestora va fi următorul:

 • Liquid crystals: A new state of matter – 11 septembrie, ora 16, Laboratorul de Fizica Solidului și a Semiconductorilor.
 • Smart PDLC Films – 12 septembrie, ora 16, Laboratorul de Fizica Solidului și a Semiconductorilor.

 

erasmus

Sunteți invitați să participați la prelegerile susținute pe 5 septembrie 2017 de colegii de la Universitatea din Cottbus, Germania, veniți în cadrul programului Erasmus+.

Prelegerile vor avea loc în sala L1, începând cu ora 10:00:

 • ora 10:00 – prof. Michael Bestehorn va susține prelegerea intitulată: “Hydrodynamic Instabilities and Self-Organized Patterns in Thin Liquid Films”
 • ora 11:00 – dr. Sergej Varlamov, senior researcher, va susține prelegerea “Laser polarization as a control parameter in the formation of laser- induced surface structures”

 

 

 

 

 

erasmuskonstanz

University of Konstanz – language skills

Within the Erasmus+ programme the University of Konstanz is proud to offer numerous mobility options to students and is happy to be a welcoming host to your students. Encountering a growing demand, we have to adjust some of our procedures in order to continue offering the services we stand for. As of 2018/19

 • language proficiency of your students needs to be a minimum of B2 in German and/or English, see amendment to the InterInstitutional Agreement, further information at https://www.uni-konstanz.de/en/international-office/study-in-konstanz/exchange-and-non-degree-studies/application/
 • we have to ask you to stick to our registration deadlines: May 15 (winter semester Oct – Feb, intensive pre-semester language course in September) and Nov 15 (summer semester April – July, intensive pre-semester language course in March). Nominations ahead of this date are necessary as students have to register and upload their documents. Late nominations can no longer be accepted.
 • no more extension of Erasmus stay possible – neither from one to two semesters nor from one academic year into the next academic year. Students are of course welcome to study at the University of Konstanz for a second time at a later stage of their studies.

We kindly ask for your understanding that the University of Konstanz will become stricter in order to manage the growing demand of visiting students. Please forward this to the relevant departmental coordinators and update your database accordingly.

Amendment language skills pdf