Concursul Dragomir Hurmuzescu Edția a II-a

Organizarea Concursul studenţesc de fizică „Dragomir Hurmuzescu”

Faza locală:

La Facultatea de Fizică din Iaşi etapa locală va avea loc pe data de 16 martie 2013, ora 10:00, în amfiteatrul Dragomir Hurmuzescu (IV.13).

Înscrierea la concurs

Înscrierea concurenţilor pentru etapa locală se face individual la adresa de e-mail baban@uaic.ro (Conf. univ. Dr. Cristian BABAN), până la 11 martie 2013, ora 16:00. In subiectul mesajului candidaţii vor scrie concurs Hurmuzescu, iar in textul mesajului 1) numele şi prenumele, 2)anul de studii.

Subiecte și bareme pentru faza locală

Studenţii participanti la concurs

Rezultatele obținute de participanții la etapa locală

Faza națională:

Pe data de 13 aprilie 2013 a avut loc la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a doua ediție a Concursului Național Studențesc de Fizică „Dragomir Hurmuzescu” (olimpiada studențească), la care au participat cei mai buni studenți din ciclul de licență de la toate Facultățile de Fizică din România.

Studenții Facultații de Fizică din Iași s-au remarcat și în acest an prin performanțele deosebite obținute la acest concurs și au obținut două premii II prin Oana Condurache, anul I și Gheorghe Taran, anul al III-lea, două premii III prin Gabriel Sitaru anul I și Alexandru Lukacs, anul al II-lea și o mențiune prin Grigore Tarna, anul al III-lea. De asemenea, Alexandru Lukacs a obținut diploma de merit pentru rezolvarea originală a unei probleme.

Reamintim că această olimpiadă studențească a fost inițiată anul trecut de Facultatea de Fizică de la Iași, și continuă tradiția concursurilor dedicate și studenților fizicieni (Între 1957 și 1988 a avut loc Concursul „Traian Lalescu” pentru studenți, având ca secțiuni Matematica și Fizica).