Concursul Dragomir Hurmuzescu Edția a III-a

Tematica pentru probele scrise

Faza locală:

  • Pentru anii I si II: proba scrisă: sambătă 1 martie (studenții de la Iași) ora 9, amfiteatrul IV.13 și vineri 28 februarie, ora 13, corpul 5 (studenții de la Bălți).
  • Pentru anii III (Fizică, Fizică Medicală, Biofizică, Fizică informatică) și IV (Fizică Tehnologică): prezentări orale (12-15 minute), în ordinea din fișierul alăturat, vineri 28 februarie, ora 14, L1.

Subiecte pentru faza locală

Studenţii participanti la concurs

Rezultatele obținute de participanții la etapa locală

Faza națională:

Pe data de 28 martie 2014 a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara a treia ediție a Concursului Național Studențesc de Fizică “Dragomir Hurmuzescu” (olimpiada studențească), la care au participat cei mai buni studenți din ciclul de licență de la toate Facultățile de Fizică din România – Iași, București, Craiova, Cluj Napoca și Timișoara.

Studenții Facultății de Fizică din Iași s-au remarcat și în acest an prin performanțele deosebite obținute la acest concurs și au obținut un premiu I prin Ina Turcan, anul al III-lea, un premiu III prin Mara Strungaru, anul I, și două mențiuni prin Roxana Găină anul al IV-lea și Daniela Tabrea, anul al II-lea.

Această olimpiadă studențească a fost inițiată în 2012 de Facultatea de Fizică de la Iași, și continuă tradiția concursurilor dedicate și studenților fizicieni (Între 1957 și 1988 a avut loc Concursul “Traian Lalescu” pentru studenți, având ca secțiuni Matematica și Fizica).