Concursul Dragomir Hurmuzescu Edția a IV-a

Regulamentul de desfășurare a Concursul Naţional Studenţesc de Fizică “Dragomir Hurmuzescu” 2015 pdf

Tematica pentru probele scrise

Faza locală:

  • Pentru anii I și II: proba scrisă: vineri 6 martie, ora 15 în sala L1 (studenții de la Iași) și joi, 5 martie (studenții de la Bălți -participanții de la Bălți sunt rugați să vină in sala 580 joi dimineata în jurul orei 10 pentru a stabili ora și sala).
  • Pentru anii III (Fizică, Fizică Medicală, Biofizică, Fizică informatică) și IV (Fizică Tehnologică): prezentări orale (12-15 minute), vineri 13 martie, ora 15.

Faza națională se va desfăsura la Craiova, între 27 si 29 martie 2015.

Înscrieri se pot face până pe data de 3 martie la adresa de e-mail cristian.enachescu@uaic.ro .

Studentii din anii III si IV vor menţiona în e-mail titlul prezentării, precum şi numele îndrumătorului lucrării de licenţă.

Subiecte și bareme pentru faza locală

Faza locala a concursului Dragomir Hurmuzescu – prezentari orale

Rezultatele obținute de participanții la etapa locală

Faza națională:

concurs-hurmuzescu-iv

Pe data de 28 martie 2015 a avut loc la Universitatea din Craiova a patra ediție a Concursului Național Studențesc de Fizică “Dragomir Hurmuzescu” (olimpiada studențească), la care au participat cei mai buni studenți din ciclul de licență de la toate Facultățile de Fizică din România – Iași, București, Craiova, Cluj Napoca și Timișoara.

Studenții Facultății de Fizică din Iași s-au remarcat și în acest an prin performanțele de excepție obținute la acest concurs și au obținut trei premii I prin Filip Ilașcă, anul I, Mara Strungaru, anul al II-lea și Gabriel Sitaru, anul al III-lea, un premiul al III-lea prin Alexandru Lukacs, anul al IV-lea și trei mențiuni prin Isabela Dragomir, anul al III-lea, Cosmin Glovnea anul I și Delia Ciubotaru, anul al II-lea.

Într-un clasament neoficial după numărul de premii, Facultatea de Fizică a UAIC a ocupat locul I (cu trei premii I și un premiu III), urmată de Facultatea de Fizică din Timișoara (un premiu I și un premiu III) și de Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca (două premii II și un premiu III).

În clasamentul după eficiența participării (folosit la Olimpiadele Naționale și Internaționale de Fizică in care se atribuie 1 p= premiul I; 0,75 = premiul II; 0,50 = premiul III și 0,25 = mențiune, iar suma se împarte la numărul participanților), Facultatea noastra s-a clasat de asemenea pe locul I cu un procentaj de 60,7%, fiind urmată de Facultățile de Fizică din Cluj (50%), București (35,7%), Craiova (29,1%) și Timișoara (28,5%).

Această olimpiadă studențească continuă tradiția concursurilor dedicate și studenților fizicieni (Între 1957 și 1988 a avut loc Concursul “Traian Lalescu” pentru studenți, având ca secțiuni Matematica și Fizica).