Concursul Dragomir Hurmuzescu Edția a V-a

Tematica pentru probele scrise

Faza locală:

  • Pentru anii I și II: proba scrisă: sambătă 12 martie ora 10, sala L1 (studenții de la Iași) și vineri, 11 martie ora 10 sala 408 (studenții de la Bălți).
  • Pentru anii III (Fizică, Fizică Medicală, Biofizică, Fizică informatică) și IV (Fizică Tehnologică): prezentări orale (12-15 minute), vineri 18 martie, ora 15.

Pentru faza națională se vor califica primii doi studenți la anii I și II și primii trei studenți la anul al III-lea.

Faza națională se va desfășura la București, între 8 și 9 aprilie 2016.

Subiecte și bareme pentru faza locală

Rezultatele obținute de participanții la etapa locală

Faza națională:

concurs-hurmuzescu-v

Pe data de 9 aprilie 2016 a avut loc la Universitatea din București a cincea ediție a Concursului Național Studențesc de Fizică “Dragomir Hurmuzescu” (olimpiada studențească), la care au participat cei mai buni studenți din ciclul de licență de la toate Facultățile de Fizică din România – Iași, București, Craiova, Cluj Napoca și Timișoara.

Studenții Facultații de Fizică din Iași s-au remarcat și în acest an prin performanțele foarte bune obținute la acest concurs și au obținut două premii II prin Mara Strungaru și Bianca Hodoroabă, anul al III-lea, un premiu III prin Victor Gavrilă, anul I și o mențiune prin Andrei Ceban, anul I.

Într-un clasament neoficial după numărul de premii, Facultatea de Fizică a UAIC a ocupat locul al II-lea, fiind depașită doar de facultatea de fizică a universității gazdă.

Această olimpiadă studențească continuă tradiția concursurilor dedicate și studenților fizicieni (Între 1957 și 1988 a avut loc Concursul “Traian Lalescu” pentru studenți, având ca secțiuni Matematica și Fizica).