Mobilități de studiu

Coordonatorul Erasmus+ al Facultății de Fizică:
Prof. Dr. habil. Liviu LEONTIE
Program de consultatii:
Luni, 14-16, Laboratorul de Fizica Starii Solide

 

 

erasmus

Studenții interesați sunt invitați să participe la întâlnirea de informare referitoare la stagiile SMS pentru doctoranzi, care va avea loc vineri, 2 februarie, 2018, la orele 11:30, în Laboratorul de Fizica Stării Solide.

 

erasmus

Stagiu de studiu Erasmus+ pentru doctoranzi

Doctoranzii din facultatea dvs. au posibilitatea de a efectua un stagiu de studiu Erasmus+ în cadrul universităților cu care UAIC a încheiat un acord bilateral Erasmus+ la nivel de Doctorat. Aici găsiți lista universităților partenere, în funcție de domeniul de studiu.

Se pot înscrie la selecție doctoranzi cu frecvență, care sunt la zi cu îndeplinirea obligațiilor de doctorand, pentru stagii desfașurate până la data susținerii publice a tezei de doctorat, dar nu mai tarziu de 31 mai 2019. Durata minimă eligibilă a stagiului de studiu Erasmus+ este de 3 luni (90 de zile).

Întrucât în perioada imediat următoare am dori să organizăm întâlniri informative pentru doctoranzii din facultatea dvs., vă rugăm călduros să ne sprijiniți în stabilirea unei astfel de întâlniri la facultatea dvs.

Biroului Erasmus+ al Departamentului de Relații Internaționale

 

erasmus

În perioada 23 ianuarie – 20 februarie 2018 va fi deschis al doilea apel la candidaturi pentru stagii de studiu/ predare/ formare în Ţări Partenere ale Programului Erasmus+ în cadrul anului academic 2017-2018.

Stagiile de predare/ formare se vor derula cu precădere pe parcursul anului academic în curs (pana la 31 iulie 2018 – ultima zi de călătorie la întoarcerea din stagiu).

Informații detaliate privind stagiile Erasmus+ cu Ţări Partenere sunt disponibile pe pagina web dedicată: https://erasmusplus.uaic.ro/

Detalii privind acordurile bilaterale Erasmus+ și numărul de stagii disponibile: https://erasmusplus.uaic.ro/scholarships-on-offer

Formularul online de candidatură este disponibil aici: https://erasmusplus.uaic.ro/application-form

 

Institutul de cercetări german GSI din Darmstadt

Programe pentru studenți:

  1. Școala de vară ( http://www.fair-center.de/de/news-events/news-view/article/hgs-hire-summer-student-program-at-fairgsi-2018.html ) la care sunt acceptați numai studenți care au absolvit anul trei. Deadline pentru aplicații: 15 februarie 2018. Această academie de vară cu durata de 8 săptămâni va fi susținută financiar de GSI/FAIR;
  2. Internship pentru studenții care vor să vină la FAIR ( Facility for Antiproton and Ion Research in Europe GmbH (FAIR GmbH) ). Se va reveni cu mai multe informații când vor fi disponibile.

 

 

erasmuszaragoza

University of Zaragoza, Faculty of Science

Programs Syllabus

Facultatea ofera trei programe de master in limba engleza:

  • Erasmus Mundus Master in Membrane Engineering
  • Nanostructured Materials for Nanotechnology Applications
  • Quantitative Biotechnology

Majoritatea modulelor din cadrul programelor in limba spaniola (cele marcate cu ELF in pagina web) ofera material de studiu, ore de consultatii si evaluare si in limba engleza.

 

 

erasmus

Stagii de studiu și practică ERASMUS+ întilnire de informare

intilnire-informare

 

Joi 12 octombrie 2017 corp A sala L1

  • Orele 12.00-13.00: stagii de studiu
  • Orele 13.00-14.00: stagii de practică

 

erasmus

Apel la candidaturi Erasmus+ cu țări partenere (non-UE)

Va anunțăm ca s-a deschis Apelul la candidaturi pentru stagii Erasmus+ în țările partenere (non-UE) (studențești de studiu, de predare pentru cadre didactice și de formare pentru personalul nedidactic) pentru anul academic 2017-2018.

Apelul va fi deschis până la data de 15 octombrie 2017 (inclusiv), cu posibilitatea de a completa dosarele cu documentele lipsă până pe 27 octombrie.

Candidaturile se fac numai online pe site-ul proiectului: https://erasmusplus.uaic.ro/. Tot acolo veți găsi detalii referitoare la instituțiile partenere și persoanele de contact, domeniile de colaborare, documentele necesare, numărul de locuri finanțate etc.

Vă reamintim despre:

  1. obligativitatea selectării a două instituții partenere din țări diferite;
  2. obligativitatea documentului de pre-accept din partea uneia dintre cele două instituții selectate (doar în cazul staff-ului, nu si în cazul studenților).

De asemenea, apelam la dumneavoastră pentru a ne ajuta în promovarea acestui program în rândul studenților noștri care, până acum, au accesat prea puțin aceste destinații.

Daca aveți întrebări, va rugăm sa ne scrieți pe adresa: erasmusplus@uaic.ro .

Erasmus+ Office UAIC