Conferințe 2020

FARPHYS 2020

Facultatea de Fizică organizează pe 23 octombrie 2020 conferința ştiințifică studențească FARPHYS 2020. Conferinta se va desfasura online, iar programul exact va fi stabilit in functie de numarul de lucrari primite.

Propunerile de comunicări ştiinţifice vor cuprinde titlul, autorii şi un abstract de maxim 200 de cuvinte (în limba română) şi vor fi trimise până pe data de 18 octombrie pe adresa cristian.enachescu@uaic.ro. In cazul studentilor de la licență şi masteranzilor, printre autorii fiecărei comunicări trebuie să se regăsească obligatoriu şi un cadru didactic/cercetător.

Prezentările stiintifice vor fi orale (prin sistemul webex) si vor avea o durată de 10-15 minute.

Ca de obicei in deschiderea conferintei, un fost absolvent al Facultatii de Fizica va tine o prelegere despre posibilitatile de cariera ale unui absolvent de fizica, din perspectiva evolutiei sale.

farphys

Abstractele comunicarilor stiintifice la conferinta pdf

Conferinta se va desfasura pe 23.10.2929, online, cu incepere de la ora 17.30, pe platforma webex la adresa:

https://uaic.webex.com/uaic/j.php?MTID=mc13c0e5cf02a93471b63a96e8386679d .

 

Conferința Națională a Doctoranzilor de la Facultățile de Fizică din cadrul Universităților din Consorțiul Universitaria

Școala Doctorală de Fizică, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași organizează în acest an a III-a ediție a Conferinței Naționale a Doctoranzilor de la Facultățile de Fizică din cadrul Universităților din Consorțiul Universitaria.

În tradiția precedentelor ediții, intenționăm ca și cea din acest an să fie o conferință-școală, de schimb de experiență pentru creșterea nivelului tezelor doctorale.

În premieră față de evenimentele precedente din această serie, pentru a oferi doctoranzilor exemple de cercetări doctorale de performanță, în această ediție, prezentările vor începe cu o secțiune de expuneri invitate, în care fiecare universitate din Consorțiu, să adreseze invitația unui postdoctorand al său care și-a susținut teza cu rezultate deosebite pe parcursul anului universitar 2019- 2020.

Această secțiune va fi urmată de prezentări ale studenților aflați într-un stadiu intermediar – de cercetare, ori final – de redactare a tezei, care să primească comentarii și critici din partea asistenței asupra evoluției cercetării lor și asupra rezultatelor obținute. Dorim ca și în această ediție, prin expunerile pe care le vor face, doctoranzii să-și exerseze inclusiv capacitatea de a se informa și de a-și raporta rezultatele proprii prin comparare cu nivelul atins în cercetarea mondială în nișa lor de investigație științifică.

Ultima secțiune va fi dedicată studenților doctoranzi aflați la începutul studiilor doctorale, imediat după înscrierea din septembrie sau aflați la sfârșitul primului an, oferindu-le posibilitatea de a obține feedback din partea audienței în legătură cu temele de cercetare doctorală alese.

Calendarul evenimentului

  • 1 septembrie – 10 octombrie 2020: înscrierea lucrărilor (titlu, autori, rezumat) pe site-ul EasyChair, la adresa https://easychair.org/conferences/?conf=csdcmif2020. Deoarece a III-a ediție a Conferinței Naționale a Doctoranzilor se desfașoară simultan pe domeniile Fizică, Matematică și Informatica, va rugăm ca primul cuvânt din secțiunea keywords, să fie: FIZICA;
  • 11 – 13 octombrie: selecția lucrărilor, în cadrul școlilor doctorale ale universităților din Consorțiu;
  • 14 octombrie 2020: comunicarea prezentărilor acceptate și afișarea programului;
  • 22 – 23 octombrie: desfășurarea conferinței în regim online.

Informatii suplimentare găsiți la adresa https://profs.info.uaic.ro/~CSDCU_MIF2020/.

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare!

Desfășurarea în regim online

În perioada 22-23.10 se va desfășura a III-a ediție a Conferinței Naționale a Doctoranzilor de la Facultățile de Fizică din cadrul Universităților din Consorțiul Universitaria. Vor fi 28 de prezentări care se vor desfășura pe parcursul celor doua zile.

Găsiți informații despre programul conferinței la adresa:

https://profs.info.uaic.ro/~CSDCU_MIF2020/index.php/fizica/

Platforma utilizată va fi ZOOM.

Topic: Fizica – Zoom Meeting

Join Zoom Meeting:

https://zoom.us/j/97304889545?pwd=SkovZEhueW1aa01CamN6b3htRFJoZz09

  • Meeting ID: 973 0488 9545
  • Passcode: 1efZ9n