Conferințe 2021

FARPHYS 2021

Facultatea de Fizică organizează vineri, 29 octombrie de la ora 16 conferința ştiințifică studențească FARPHYS 2021.

In deschiderea conferintei va avea loc un moment festiv, cu ocazia implinirii unor varste speciale de catre dl prof. univ. dr. emerit Dumitru Luca si dna prof. univ. dr. emerit Dorina Creanga.

Conferinta va avea loc online, pe platforma webex. Pentru logare folositi:

Momentul festiv va avea loc in universitate si va fi transmis in direct.

Propunerile de comunicări ştiinţifice vor cuprinde titlul, autorii şi un abstract de maxim 200 de cuvinte (în limba română) şi vor fi trimise până pe data de 23 octombrie pe adresa cristian.enachescu@uaic.ro cu subiectul “abstract FARPHYS”.

In cazul studentilor de la licență şi masteranzilor, printre autorii fiecărei comunicări trebuie să se regăsească obligatoriu şi un cadru didactic/cercetător.

Prezentările ştiințifice vor fi orale (prin sistemul webex) şi vor avea o durată de 10-15 minute.

Programul conferintei FARPHYS + Abstractele comunicarilor

farphys

 

FTEM 2021

Conferinţa „Fizica şi Tehnologiile Educaționale Moderne“ a ajuns la a 50-a ediţie jubiliară și va fi organizată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Societatea Română de Fizică – Filiala Iași în format hybrid (on site și online) în perioada 15 – 17 Mai 2021. Organizarea evenimentului a ridicat organizatorilor provocări majore datorită pandemiei cu virusul COVID – 19. Activitățile didactice și de comunicare a științei au trecut în multe situații în mediul on line ceea ce constituit un prilej pentru multe cadre didactice, studenți și elevi de a reflecta la didactica specialității și rolul noilor tehnologii în educație, comunicarea și cercetarea științifică. Creativitatea și inventivitatea în procesul didactic poate constitui subiectul unor schimburi de experiență fructuoase între participanți și acesta este motivul pentru care reiterăm invitația de a contribui la succesul conferinței.

Teme interdisciplinare legate de didactica specialitatilor si/sau organizarea lor în mediu electronic sunt bine venite.

Informații utile despre Conferință veți găsi la adresa: http://ftem.faculty.ro/.

Date limită: 01 mai 2021 – termenul de expediere a rezumatelor; 09 mai 2021 – confirmarea acceptării lucrărilor și a modului de prezentare (oral/poster); 09 mai 2021 – trimiterea lucrării în extenso.

Participanții online, membrii SRF, SOPHYS și ESTEEM sunt scutiți de taxa de participare.

Rezumatele și articolele lucrărilor prezentate la conferință (la dorința autorilor) vor fi publicate în Revista Științifică “V. Adamachi” după ce vor fi atent analizate de referenți.

Secțiunile conferinței sunt: Didactică Preuniversitară (DPU); Didactică Universitară (DU);Cercuri studențești (CS); Cercuri ale elevilor (CE)