Arhiva Erasmus+ 2020

erasmus

Coordonatorul Erasmus+ al Facultății de Fizică:
Prof. Dr. habil. Liviu LEONTIE
Program de consultații:
Luni, 14-16, Laboratorul de Fizica Stării Solide

 

erasmus

Ședintă informativă Erasmus Days

Studenții interesați se pot conecta la ședința de informare de pe 15 octombrie, ora 13.00 cu următorul link:

https://youtu.be/9xT8iwoYjJc

Biroul Erasmus+ a organizat și un eveniment pe pagina de Facebook Erasmus UAIC ce conține acest link. Evenimentul poate fi vizualizat aici: https://bit.ly/3lMaotC .

erasmus-informativ

 

erasmus

În conformitate cu decizia Agenției Naționale privind desfășurarea mobilităților studențești Erasmus (de studiu și de practică), ele se pot desfășura atât fizic cât și online, chiar dacă studenții călătoresc în țara gazdă sau rămân în țara de origine, astfel:

 • Mobilitățile desfășurate în format fizic / virtual (online) / combinat (activități fizice combinate cu activități virtuale) sunt finanțate prin Programul Easmus pentru perioada în care studenții se află la universitatea gazdă.
 • Sunt permise mobilitățile virtuale (online) chiar dacă studenții rămân în țara de origine. În cazul acesta, studenții nu primesc finanțare din fonduri Erasmus+.
 • Perioadele de mobilitate, fie că se desfășoară în format fizic sau virtual, vor fi luate în considerare pentru recunoașterea perioadelor de studiu sau practică și echivalarea cursurilor / activităților din acordul de mobilitate.

 

erasmus

Erasmus Days la UAIC

Cu ocazia inițiativei Erasmus Days la nivel european, în zilele de 15 și 16 octombrie a.c. , Biroul Erasmus+ al UAIC va organiza o serie de evenimente online de promovare a Programului Erasmus+ în randul studenților, printre care:

 1. Concursul “Povestea mea Erasmus în șapte cuvinte” la care foști și actuali studenți Erasmus au fost invitați să participe prin transmiterea unei fotografii reprezentative din stagiul lor și identificarea a 7 cuvinte cheie care să descrie experiența lor Erasmus și care să înceapă cu literele denumirii programului. Concursul se va desfășura online pe data de 15 octombrie pe pagina de Facebook a UAIC, iar caștigătorul va fi desemnat pe data de 16 octombrie. Premiul va consta în materiale promotionale Erasmus+. Au fost deja primite foarte multe astfel de povești si vă invităm să le admirati și să le votați, pe pagina de facebook a UAIC, pe data de 15 octombrie.
 2. erasmus-fotografii

 3. Tot pe 15 octombrie, de la ora 13.00, va avea loc o ședință online de prezentare a stagiilor Erasmus+ de studiu și de practică. Întâlnirea va fi făcută publică pe pagina și grupul de Facebook Erasmus UAIC.
 4. erasmus-informativ

 5. Pentru studenții Erasmus incoming aflați la UAIC și studenții universităților partenere invitați la UAIC, va fi organizat un tur ghidat virtual al UAIC, susținut de domnul profesor Mihai Bulai, coordonator Erasmus+ la Facultatea de Geografie și Geologie. Evenimentul va avea loc tot pe 15 octombrie la ora 13.00 și va fi făcut public pe pagina și grupul de Facebook Erasmus UAIC. Link-ul la care vă puteți conecta este https://uaic.webex.com/join/mihai.bulai .
 6. erasmus-tur

 7. Pe data de 16 octombrie, Biroul Erasmus+ și-a propus să organizeze o sesiune online de testimoniale video ale foștilor și actualilor studenți Erasmus ai UAIC, însă până la acest moment au fost primite foarte puține materiale. Potențialii studenți interesați să participe prin realizarea unui material video cu o durata recomandată de 5 minute sunt rugați să trimită acest material până pe data de 14 octombrie la adresa de email erasmus@uaic.ro .
 8. erasmus-testimoniale

 

erasmus

În contextul reluării deplasărilor, în cadrul programului Erasmus+, dinspre România către alte state (a se vedea Hotărarea BECA, atașată), pot fi reluate și vizitele Erasmus+ de predare (STA), cu respectarea condițiilor și normelor de igienă și sănătate publică.

Stagiile de predare programate pentru semestrul al doilea al anului academic curent, care nu s-au mai putut desfășura, pot fi reprogramate pentru anul academic 2020-2021, până la data de 30 septembrie 2021 (toate proiectele Erasmus+ ale UAIC fiind prelungite cu un an).

La nivelul facultăților pot fi organizate noi selecții pentru stagii de predare în programul Erasmus+ KA103 (UE, Turcia, Macedonia și Serbia), cadrele didactice putând beneficia de unul sau mai multe stagii KA103 în cadrul aceluiași contract.

Biroul Erasmus+ al UAIC recomandă consultarea platformei web “Re-open EU” (https://reopen.europa.eu/), lansată recent de Comisia Europeană, care centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre. Prin intermediul platformei, sunt furnizate informații în timp real referitoare la statele membre UE în ceea ce privește frontierele, disponibilitatea mijloacelor de transport, restricțiile de călătorie, măsurile de protecție a sănătatii publice și de siguranță etc.

Persoana responsabilă din partea Biroului Erasmus+ al UAIC este

Hotărârea BECA privind continuarea selecțiilor și reluarea deplasărilor pentru desfășurarea stagiilor Erasmus+ autgoing pdf

 

erasmus

Începând cu data de 17 iunie 2020 pot fi reluate mobilitățile dinspre România către alte state (outgoing) pentru studenți și personal universitar cu respectarea unor condiții, care au fost publicate pe website-ul Agenției Naționale.

Vă rugăm să consultați știrea completă la: https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/796.

Vă rugăm, de asemenea, să consultați platforma web “Re-open EU” https://reopen.europa.eu/ lansată recent de Comisia Europeană.

 

erasmus

Programul Erasmus+ Stagii de practică 2019-2020 Facultatea de Fizică Selecția a VI-a, Iunie 2020 pdf

Potențialii candidați sunt rugați să-și semnaleze intenția la lleontie@uaic.ro și oleoba@uaic.ro unde pot adresa și intrebări specifice (dacă este cazul).

 

erasmus

Programul Erasmus+ Stagii de practică 2019-2020 Facultatea de Fizică Selecția a V-a, Mai 2020 pdf

Potențialii candidați sunt rugați să-și semnaleze intenția la lleontie@uaic.ro și oleoba@uaic.ro unde pot adresa și intrebări specifice (dacă este cazul).

 

erasmus

Întâlnire de informare cu studenții interesați de programul Erasmus+, Joi, 12 Martie 2020, orele 12, sala L1.

green-erasmus

 

 

 

 

erasmus

Erasmusland is a network of cultural associations for students aimed at those taking part in exchange programs. We are non profit organization created by the students from Naples and ex-Erasmus students. The aim of Erasmusland is to integrate foreign students in our city by supporting them and offering a large amount of activities in the field of culture and recreation.

We are looking for new trainees to support our activities in Naples (Italy).

Duration: minimum 3 months

Each candidate must:

 • have a scholarship as Erasmus+ or KA1 Programes
 • have a good command of English
  • The internships are designed to develop the skills such as communication, time management, problem-solving, flexibility and business administration. It’s a great opportunity to work with an amazing team and gain a valuable life experience.

   Our organization welcomes the interns with educational purposes and in particular to achieve their individual educational goals. If you are interested in agreement, please contact us!

   E-mail: erasmuslandnapoli@gmail.com